Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Creatief een kerstboom versieren

De feestdagen zijn een geweldige tijd van het jaar om je huis te versieren. Als je echter niet van traditionele slingers en lichten houdt, zijn er andere manieren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vlaggenmast kerstboom. De feestdagen zijn een tijd voor feest en vreugde, dus waarom zou je deze dagen niet gebruiken als een kans om iets nieuws te proberen? Er zijn tal van manieren om creatief te zijn met je kerstboom versiering en verlichting. Je kunt  sneeuwvlokken van origamipapier gebruiken of slechts een paar lampjes ophangen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kies voor een minimalistische benadering

Kies voor een minimalistische aanpak. Een van de meest voor de hand liggende manieren om je boom er groter en beter uit te laten zien, is door minder ornamenten te gebruiken. Deze versieringen zorgen voor minder rommel, waardoor de boom er mooier uitziet. Heb je een of twee favoriete ornamenten waar je echt van houdt? Probeer deze dan op sokkels te plaatsen in plaats van ze aan de takken van je kerstboom te bevestigen. Gebruik indien mogelijk een kleinere boom. Een hoogte van 1,5 – 1,8 m zal nog steeds veel licht afgeven in de meeste kamers. Dit is veel gemakkelijker te decoreren dan grotere bomen waarvoor je doorgaans ladders en krukjes nodig hebt om ze van top tot teen te versieren. Een hoogte van 2 – 2,5 m heeft een uitstekende uitstraling, maar kan voor sommige mensen moeilijk zijn om te decoreren. 

Ook kun je groene versieringen gebruiken waardoor je boom groter lijkt. Zo kun je een kerstslinger groen spuiten of kant en klaar een groene guirlande kopen.

Kies voor een doe een doe-het-zelf-aanpak

Gebruik zelfgemaakte ornamenten. Dit is een geweldige manier om creatief te zijn en je boom uniek te maken. Het is ook een kans om de handgemaakte ambachten van je familie te benadrukken. Je kunt zelf iets maken of een oude creatie uit de kast halen. Er zijn genoeg mogelijkheden. Heb je geen geen ervaring met knutselen? Dat maakt niet uit. Alle creaties die je zelf maakt zijn prachtig! Natuurlijke materialen zijn altijd mooi op een kerstboom, dus gebruik ze waar mogelijk. Dennenappels, takken en twijgen kunnen allemaal als versiering worden gebruikt. Je kunt ze aan de onderste takken hangen om voor afwisseling te zorgen. Op deze manier zullen ze niet afleiden van andere decoraties (hoewel dit afhankelijk is van hoeveel er zijn). Weet je niet zeker waar je natuurlijke materialen kunt vinden? Kijk dan eens naar buiten. De natuur heeft vanalles te bieden, maak hier dus gebruik van!

Bouw een kerstboom met lichtjes

Je kunt kerstbomen versieren met een verscheidenheid aan materialen, waaronder verlichting. Dit hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeur en het ontwerp dat je wilt maken. Als je een voorverlichte boom gebruikt, is het beter om geen andere decoraties toe te voegen. Als je geen voorverlichte boom hebt of meer controle wilt over het ontwerp, gebruik dan gewoon wat kerstverlichting en andere decoraties om je eigen boom te versieren. Je kunt ook verschillende vormen gebruiken, zoals sterren of sneeuwvlokken.