Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Beginnen op het kinderdagverblijf? Lees deze tips!

Gefeliciteerd met je nieuwe baan op het kinderdagverblijf! Je hebt net je opleiding pedagogisch medewerker afgesloten en je hebt een baan bij een kinderdagverblijf weten te bemachtigen. Nu is het ook tijd om je kennis toe te passen en de beste kinderopvang te worden die je kunt zijn. Lees de volgende tips als jij bij een kinderdagverblijf gaat werken!

1. Ga ervanuit dat het niet loopt zoals je verwacht

Je weet vast en zeker wat er van je verwacht wordt als je eenmaal aan de slag bent gegaan, maar je dagen zijn onvoorspelbaar. Je werkt immers met kleine kinderen die allemaal door fases heen gaan, dit betekent dat jouw verantwoordelijkheden en acties iedere dag anders kunnen uitzien. Als jij al met de instelling gaat beginnen dat het vast anders zal gaan lopen dan je verwacht had dan ben je mentaal al voorbereid en kan je iedere situatie aan!

2. Stel vragen!

Vragen stellen is belangrijk, vooral op de eerste werkdag en je zult ongetwijfeld vragen hebben! Je wilt weten hoe ze het doen bij de kinderopvang waar jij werkt en dit betekent erachter komen hoe zij dingen doen en aanpakken. Daarnaast kan er zeker wel eens iets mis gaan, stel dan vragen om erachter te komen hoe en waar het is mis gegaan. Dit zal voorkomen dat het in de toekomst nog eens gebeurt. Daarnaast kan je door gerichte vragen te stellen ook geïnteresseerd over komen, en dat wil je zeker.

3. Blijf creatief          

Naast alle routine taken die bij deze baan horen, is het ook belangrijk om de kinderen voor een lange tijd te vermaken. Dit is de tijd waarin jij kan shinen! Je kunt namelijk zoveel met de kindjes doen. Wees creatief en blijf creatief in het bedenken van leuke activiteiten voor de kinderen.

Aanvragen VOG

Met de bovenste drie handige tips op vak hoef je nu alleen nog een VOG aan te vragen. Dit kan je doen via aanvragen VOG

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen