Acat Nederland
Image default
Woningen

Alles wat je nog niet wist, en moet weten over deurstoppers

Als u op zoek bent naar een manier om uw deuren te beschermen tegen schade, kijk dan niet verder dan de deurstopper! Deze kleine uitvinding is een levensredder voor iedereen die zijn deuren in goede staat wil houden. Deurstoppers zijn er in alle soorten en maten, maar ze doen allemaal hetzelfde werk: schade aan de deur, en natuurlijk aan de muur, voorkomen. Dit wist u waarschijnlijk al, maar in deze blogpost ga ik u vertellen wat u waarschijnlijk nog niet wist over deurstoppers, en daarnaast ook alles wat u moet weten voordat u er een aanschaft. 

Wat je niet wist over deurstoppers

De geschiedenis van de deurstopper is een beetje een mysterie, maar men denkt dat het aan het begin van de 20e eeuw is ontstaan. De eerste deurstoppers waren van metaal en werden gebruikt om deuren open te houden op openbare plaatsen, zoals treinstations en hotels. Vandaag de dag zijn er duizenden verschillende soorten en stijlen deurstoppers verkrijgbaar, van de eenvoudige rubberen stopper tot de zwaar uitgevoerde veiligheid deurstopper. Deurstoppers zijn ontworpen om deuren open, maar ook gesloten te houden, wat ook zal helpen met besparing op energiekosten! Door de airconditioning binnen te houden en de warmte buiten, in combinatie met het voorkomen van tocht, kunt u tot 30% op uw energiekosten besparen. 

Wat u moet weten voordat u een deurstopper koopt

Als u al overtuigd bent van de voordelen van een deurstopper in huis halen, lees dan vooral toch nog even verder. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een deurstopper namelijk; 

 

  • De grootte en het gewicht: zorg ervoor dat de deurstopper zwaar genoeg is om op zijn plaats te blijven, maar niet zo zwaar dat u hem moeilijk kunt verplaatsen.

  • De ondergrond waarop de deurstopper zal worden gebruikt: als hij op tapijt wordt gebruikt, zorg dan voor een rubberen onderkant zodat hij niet verschuift; als hij op hardhout of tegels wordt gebruikt, zorg dan voor een antislip onderkant.

  • Het materiaal: de meeste deurstoppers zijn gemaakt van plastic of metaal, maar sommige zijn gemaakt van stof of hout; kies het materiaal dat het beste bij uw behoeften past. 

  • Hoe vaak de deurstopper zal worden gebruikt: als u iets nodig heeft voor elke dag gebruik, kies een deurstopper voor zwaar gebruik die tegen een stootje kan. 

  • De prijs: deurstoppers variëren in prijs van een paar euro tot meer dan €50; beslis wat u bereid bent uit te geven.


Deurstoppers zijn een essentieel onderdeel van elk huis, en met zoveel verschillende soorten en maten beschikbaar op de markt, is er zeker een die past bij uw behoeften. Wacht dus niet langer en bescherm uw deuren vandaag nog!