Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Wat kost het vervangen van de gevelbekleding?

Is de gevelbekleding van jouw woning beschadigd geraakt? Wil je de isolatie van jouw gevel verbeteren? Of wil je graag een andere stijl creëren. Door jouw gevelbekleding te vervangen, kun je van de nodige voordelen profiteren. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel nieuwe gevelbekleding uitkiezen. Een belangrijk criteria daarbij is het prijskaartje.

Want, wat moet je nou precies voor gevelbekleding betalen? Het lastige is dat er geen eenduidig antwoord op deze vraag gegeven kan worden. Het antwoord op deze vraag is namelijk van meerdere factoren afhankelijk.

Oppervlakte van de gevel

Des te groter de gevel is, des te meer gevelbekleding er vervangen moet worden. Je kunt je vast voorstellen dat je voor een grotere gevel ook meer geld moet betalen. Hierbij spelen niet alleen de exacte afmetingen een rol, maar ook de vorm van de gevel. Sommige vormen zijn nu eenmaal makkelijker te vervangen dan andere vormen!

Specialist

Als je de gevelbekleding wilt vervangen, moet je dit uitbesteden aan een ware specialist. Mogelijk kun je de gevelbekleding zelf verwijderen, maar het plaatsen van gevelbekleding is wel echt een vak op zich. Mede daarom is het advies om bij meerdere specialisten een offerte op te vragen. Door meerdere offertes op te vragen, kun je een prima vergelijking maken.

Het materiaal

Weet je wat de meest invloedrijke factor is? Het materiaal van de gevelbekleding. Als je het graag zo voordelig mogelijk wilt houden, kies je voor kunststof gevelbekleding. De prijs per vierkante meter begint al bij pakweg 30 euro, maar niet in alle gevallen is dit de beste keuze.

Als je graag een duurzame keuze wilt maken, kun je bijvoorbeeld beter voor houten gevelbekleding kiezen. Dit materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden en brengt een lange levensduur met zich mee. Bovendien heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod van houten gevelbekledingen.

Overigens heb je ook nog de keuze uit meerdere houtsoorten. Zo kun je voor thermowood kiezen, maar ook voor eiken hout of voor hardhout. Het is aan jou om te bepalen welke houtsoort je het mooiste vindt! De prijzen voor houten gevelbekleding variëren in ieder geval van 35 tot ruim 70 euro per vierkante meter.