Acat Nederland
Image default
Woningen

Wanneer is een vloercoating een oplossing voor een bestaande vloer?

Met een vloercoating kun je een ondervloer die nog prima in orde is extra bescherming bieden, een nieuwe uitstraling geven en er extra eigenschappen aan toe voegen. Met een dunne laag coating ziet je vloer er totaal anders uit en door de naadloze laag wordt je vloer heel makkelijk te onderhouden. Een coating geeft een beschermende laag aan een vloer die tegen een stootje kan. Ook kun je de vloer nieuwe functies geven zoals antislip-, antistatische en brandvertragende eigenschappen. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van een coating op je bestaande vloer.

Moderniseren van de vloer

Met een vloercoating geef je je vloer een moderne look zonder veel moeite te doen. Het voordeel is dat je geen hele nieuwe vloer hoeft te leggen en dat het geen standaardoplossing is. Het geeft je ruimte een hele andere uitstraling dan met gewone vloerbedekking of laminaat. Daarnaast maak je de vloer naadloos, stevig, vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Renoveren van de bestaande vloer met een vloercoating

Is je bestaande vloer aan renovatie toe? Dan is een vloercoating een goed idee. Met een coating ziet je vloer er weer als nieuw uit en een mooie bijkomstigheid is dat de vloer ook nog sterker wordt. Je kunt een coating over verschillende vloersoorten laten leggen en zo heel eenvoudig je bestaande vloer een fikse opknapbeurt geven. Wil je de vloer alleen beschermen dan is impregneren een optie. Hiermee wordt de vloer van binnenuit opgeknapt en beschermd.

Nieuwe kleur op de vloer

Ben je toe een nieuwe kleur op de vloer? Ook daarvoor hoef je geen hele nieuwe vloer te laten leggen. Ook dan is een vloercoating de perfecte oplossing. Je kunt met een coating de vloer in alle RAL-kleuren laten maken en zo je vloer een volledig nieuwe look geven. Ook kun je pijlen of vakken op de vloer aanbrengen. Dat kan handig zijn in een magazijn of een fabriek, maar ook voor een kantoor, werkplaats of parkeergarage. Je kunt zelfs een patroon in de vloer laten aanleggen of je logo in de vloer verwerken. Er zijn heel veel mogelijkheden om je vloer een nieuwe fris look en feel te geven.

Beschermen van de huidige vloer met een vloercoating

Wil je de vloer beschermen dan kan een vloercoating van G-vloeren.nl uitkomst bieden. Je kunt hiermee de vloer beschermen tegen krassen, vuil, vloeistoffen, uitglijden, chemicaliën, brand en nog veel meer. Met een simpele laag op de vloer maak je de vloer een stuk veiliger en gebruiksvriendelijker. Daarnaast bescherm je de bestaande vloer, kan deze weer tegen een stootje en heb je er qua onderhoud geen omkijken meer naar. Er is voor vrijwel elke vloer een oplossing te vinden. Je kunt kiezen uit een enkele beschermlaag of meerdere lagen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de vloer na te sealen. Je vloer beschermen is eenvoudig en snel uit te voeren. Nadat de laag erop is aangebracht hou je de vloer moeiteloos schoon en kun je nog jarenlang plezier hebben van de vloer.