Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

De aanschaf van een nieuwe deuroverkapping

U wilt de buitenkant van uw huis een upgrade geven en u heeft besloten een deuroverkapping aan te schaffen, uitstekende keus. De volgende stap is het uitkiezen en daadwerkelijk aanschaffen van deze overkapping. Echter lopen veel mensen stuk bij deze volgende stap. Vaak kunnen ze geen passende deuroverkapping vinden en staken ze de zoektocht. Erg zonde want het vinden van de juiste deurluifel is vaak een erg simpel karwei. In dit artikel geven we u een aantal tips die u verder op weg helpen bij het uitkiezen van een deurluifel. Met deze tips kunt u vandaag nog op zoek naar een passen afdak bij de voordeur.

3 verschillende stijlen

Bij het sorteren van deurluifels maken we gebruik van 3 verschillende soorten, namelijk: moderne deurluifels, klassieke deurluifels en landelijke deurluifels. Alle deurluifels kunnen worden ingedeeld in deze verschillende groepen. Om u een beter beeld te geven wat iedere stijl inhoudt en welke het best bij uw woning past vertellen we u per soort de kenmerken van het type deurluifel

Moderne deuroverkapping

Een moderne overkapping heeft een strak design en is gemaakt van bijvoorbeeld glas of aluminium. Deze materialen brengen dit strakke design waar we het eerder over hadden natuurlijk met zich mee. Een glazen deuroverkapping brengt daarbij nog een ander voordeel met zich mee. U ontneemt door deze glazen overkapping geen (kostbaar) licht in uw woning, ideaal. Allebei deze materialen zijn goed te onderhouden en bieden nog ontzettend veel meer. Bij een moderne deurluifel is iets als ingebouwde ledverlichting niet weg te denken.

Deuroverkapping

Klassieke deuroverkapping

Omschrijft u uw huis als een klassiek huis, dan is een klassieke voordeurluifel (logischerwijs) ook helemaal uw ding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een metalen of kunststoffen overkapping, Deze deurluifel zal uw klassieke woning perfect aanvullen. U maakt van de buitenkant een echt plaatje. Een deurluifel in dezelfde stijl als uw woning zal de buitenkant van uw huis laten aanvoel als 1 compleet geheel. Ook deze materialen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Eens in de zoveel jaar zal de overkapping moeten worden gelakt, maar daar blijft het dan ook bij.

Landelijke deuroverkapping

Een afdak bij de voordeur van een landelijk huis lijkt misschien moeilijk te vinden maar ook deze bestaan. Bij een landelijk huis kunt u bijvoorbeeld denken aan een houten deurluifel, dit type materiaal is natuurlijk helemaal in landelijke stijl. Hiermee zorgt u ervoor dat uw landelijke woning ook in landelijke stijl blijft. Bij dit type deuroverkapping komt iets meer onderhoud kijken, maar ook hiervan hoeft u niet te schrikken.