Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten wanneer je een eetkamer tafel koopt?

Een mooi eetkamer tafel kan een blikvanger in de woning zijn. Of je deze nu in de woonkamer, eetkamer of woonkeuken plaatst. Je wilt dan ook de juiste keuzes maken als je op zoek gaat naar een nieuwe tafel. Tijdens je zoektocht zul je ontdekken dat de keuze gigantisch is en hoe weet je dan ook zeker dat je wel de juiste keuzes maakt? In onze blog geven wij handige tips en trucs over waar je op moet letten wanneer je een eetkamertafel wilt kopen. 

Eetkamer tafel in verschillende vormen

Je kunt het zo gek niet bedenken of een eetkamer tafel kun je in verschillende vormen bestellen. Denk aan ronde, ovale, vierkante en zeshoekige tafels die allemaal hun voor- en nadelen hebben. De rechthoekige eettafel is nog altijd de populairste keuze, maar andere vormen zien we steeds vaker terug. Vooral voor mensen met beperkte ruimte zijn ronde en vierkante tafels het meeste geschikt terwijl mensen die veel gasten op visite krijgen kiezen voor een ovale of zeshoekige tafel. Heb je voldoende zitplaatsen nodig, maar geen ruimte om een grote tafel neer te zetten? Dan zou je kunnen kiezen voor een tafel met een uitschuifbaar tafelblad.

Uiteenlopende afmetingen

Je zult zien dat je kunt kiezen uit verschillende afmetingen en de keuze laat je niet alleen afhangen van jouw persoonlijke smaak, maar ook van wat je nodig hebt. Heb je wel echt een grote tafel nodig als je bijna geen gasten te eten krijgt en een tafel ook voor niets anders gebruikt dan voor het eten van een maaltijd? Als je een grote kamer hebt zou een grote tafel niet misstaan. Want zeg nu zelf, een kleine tafel in een grote kamer ziet er ook niet uit. Heb je geen of beperkt de ruimte? Dan zijn kleinere tafels natuurlijk een stuk handiger. Terwijl je ook nog eens kunt besparen op de aanschafprijs.

Eetkamer tafel met een mooi design

Een tafel moet ook een mooi design hebben, want zoals eerder beschreven kan een mooie eetkamer tafel een blikvanger in jouw woning zijn. Je hebt niet alleen keuze uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende poten die onder het tafelblad zijn gemonteerd. Kies je voor de traditionele T-poot, de functionele Matrixpoot of de chique X-poot? Het is ook leuk om te kijken naar tafels waarbij de materialen zijn gecombineerd. Dan is het tafelblad van een bepaalde houtsoort gemaakt, maar is de poot van aluminium. Om maar een dwarsstraat te noemen. 

Eetkamer tafel koop je bij een specialist

Tijdens je zoektocht op Tomassotables.com zie je niet alleen verschillende soorten en maten eettafels, maar ook tafels in verschillende prijsklassen. De prijsklasse van een eetkamer tafel zegt veel over de kwaliteit en in dit geval is het beter om soms te kiezen voor een duurder exemplaar. Dat over een langere periode een goedkopere investering is. Kwalitatief mindere tafels moet je immers sneller vervangen en dan ben je dus op termijn meer geld kwijt dan wanneer je ervoor kiest om het in één keer goed te doen.