Acat Nederland
Image default
Media

Voor welke klachten terecht bij de chiropractor in Bennekom?

Heb je vaak vage pijnklachten, bijvoorbeeld in je rug en nek? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Wellicht heb je een kantoorbaan waarbij je veel achter het bureau zit, maar dan een verkeerde houding aanneemt. Hetzelfde geldt voor een staand beroep: ook dan kan een verkeerde houding ervoor zorgen dat je pijnklachten ervaart. Echter kunnen pijnklachten ook ongemerkt erin sluipen en valt de oorzaak soms moeilijk te achterhalen. Gelukkig kan de chiropractor in Bennekom je helpen om van de klachten af te komen!

 

Wat doet de chiropractor in Bennekom?

Kort samengevat reset en optimaliseert de chiropractor in Bennekom het zenuwstelsel. De pijnklachten die je ervaart, zijn namelijk het resultaat van een verstoring van prikkels die je hersenen binnen krijgen. Deze prikkels zijn nodig om alle lichaamsfuncties te beheren en bij te sturen. Als hier een verstoring in is, dan kan dit veroorzaakt zijn door verkramping van de spieren. De chiropractor in Bennekom helpt je om de spieren te ontspannen en te stretchen. De spieren stretchen en ontspannen doet de chiropractor niet alleen bij de oppervlakkige spieren, maar ook bij de dieper gelegen spieren, die juist de meeste prikkels opwekken. Men noemt dit soms ook wel “kraken”, maar eigenlijk klinkt dat veel enger dan dat het daadwerkelijk is en is het volkomen veilig als je het door een ervaren behandelaar laat doen.

 

Het resultaat van een behandeling bij de chiropractor in Bennekom

Door de verkramping aan te pakken, zorgt de chiropractor ervoor dat je zenuwstelsel weer optimaal kan werken zonder pijn. Ook je gewrichten en spieren kunnen weer naar behoren functioneren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de oorzaken, zodat de pijn in de toekomst vermeden kan worden. De chiropractor vraagt dan naar je pijnklachten in het verleden en doet een lichamelijk onderzoek. En mocht het zo zijn dat de chiropractor je niet kan helpen, dan wordt je altijd doorverwezen naar de juiste hulpverlener!