Acat Nederland
Image default
Tuin en buitenleven

Tover uw terrasoverkapping om tot tuinkamer

Uw terrasoverkapping uitbreiden tot een afgesloten tuinkamer kan u een prachtige ruimte opleveren die beter beschermd is tegen het weer. Geniet langer van uw tuin, ook als het regent! Een terrasoverkapping is een eenvoudige, betaalbare manier om uw tuin optimaal te benutten en de bruikbare ruimte te vergroten. In deze blog bekijken we verschillende manieren om terrasoverkappingen toe te voegen en uw buitenkamer om te toveren in een uitnodigende ruimte.

Schuif- en vouwwanden

Een tuinkamer is een terrasoverkapping afgeschermd door zij- en voorwanden, met schuif- of vouwwanden waarmee hij kan worden geopend of gesloten. In de winter houdt u de wanden gesloten, zodat u beschut bent tegen koude wind en regen. Op mooie dagen schuift u de wanden open, zodat u kunt genieten van frisse lucht zonder slecht weer binnen te laten. Dit wordt bereikt door afzonderlijke glaspanelen te verschuiven in plaats van hele wanddelen – het perfecte compromis tussen veiligheid en openheid! Zo kunt u makkelijk bij uw tuin komen.

U kunt uw terras een echt luxueuze uitstraling geven door het te combineren met een schuifwand met lamellen. Omdat de zon schuin schijnt en door de ruimte tussen de lamellen breekt, biedt dit type overkapping bescherming tegen UV-stralen en vermindert tegelijkertijd de blootstelling aan wind voor u of andere bewoners die tijdens die warmere dagen buiten zitten. Het schuifkader van de V755 – Nova biedt een meer besloten uitzicht van buitenaf, waardoor het ideaal is voor gebruik als overdekking.

Glaswand of kozijn

Naast schuif- of vouwwanden kunt u ook kiezen voor een glasafdichting – vaste glasplaten die permanent met stangen of scharnieren zijn bevestigd. Vaste glaswanden zijn vooral geschikt om de zijkanten van uw tuinoverkapping af te sluiten; één of meer wanden blijven permanent gesloten. Aan de zijkanten van de overkapping kan een gordijn of een luik worden gebruikt en een muur die aan de voorkant open kan, zorgt voor privacy. In de zomer kan een combinatie van rolluiken en zonwering uw terras goed geventileerd houden. In de herfst, wanneer u wilt blijven genieten van uw buitenruimte, maar zich geen zorgen meer maakt over warmteverlies door ramen, is het tijd om alle openingen af te sluiten, behalve één die frisse lucht binnenlaat.

Verandazonwering

In de zomer kunnen de temperaturen onder uw terrasoverkapping oplopen. Terrasoverkappingen helpen om het daar koeler te houden door de zon te weren en de verblinding door haar stralen tegen te gaan. Als u van plan bent uw zonwering het hele jaar door te laten staan, zorg er dan voor dat hij goed ventileert en niet te veel licht tegenhoudt. Terrasoverkapping kan uw terras ook beschermen tegen regen en sneeuw als ze gesloten zijn, maar ze kunnen dat niet volledig doen. Verandazonwering zijn een andere optie om de warmte uit uw terras te houden. Open ze in de zomer om lucht te laten stromen; sluit ze in de herfst of winter. Een verandazonwering verandert de sfeer van uw terras. Met zoveel doekkleuren is het eenvoudig om de sfeer te creëren die u het mooist vindt.

Bent u nieuwsgierig geworden naar één of meerdere van bovengenoemde producten van de Gouden Hamer Overkappingen? Zij kunnen u helpen beslissen welke hoes voor uw huis geschikt is. Zij bieden een grote verscheidenheid aan producten die passen bij elk budget en elke levensstijl, dus als u uw terrasmeubelen nu of later wilt vernieuwen, hebben zij precies wat u nodig hebt!

https://www.goudenhameroverkappingen.nl/