Acat Nederland
Image default
Woningen

Tips om je eerste huis te kopen  

Woon jij al een tijdje op jezelf en ben jij toe aan de volgende stap? Ben jij op zoek naar jouw eerste koopwoning in Amersfoort of omgeving? Wat leuk! Er zijn veel woningen in Amersfoort en omgeving te koop, dus dat gaat vast helemaal goed komen!

Hoeveel hypotheek kan je krijgen?

Je kunt natuurlijk gelijk op internet gaan kijken naar woningen die je mooi vindt, maar het is verstandiger om eerst een afspraak te maken met een hypotheekadviseur. Deze hypotheekadviseur kan uitrekenen wat jij maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Op deze manier weet jij dus precies tot welke prijscategorie jij kunt kijken. Het is echter ook verstandig om met de hypotheekadviseur te bekijken tot welk netto maandbedrag jij wilt en kunt gaan. Hij kan dan uitrekenen hoeveel hypotheek hierbij hoort. Op deze manier weet je zeker dat jij ook nog geld over houdt om leuke dingen te doen en niet al jouw inkomen uitgeeft aan jouw hypotheeklasten.

 

Wat voor soort woning past bij jouw situatie?

Het is natuurlijk verstandig om goed na te denken over wat voor soort huis jij mooi vindt. Het huis moet niet alleen mooi zijn, maar het moet ook bij jouw situatie passen. Als jij bijvoorbeeld alleen bent, hoef jij geen huis met vijf slaapkamers te hebben. Hier zou je dan alleen maar onnodig veel geld voor betalen. Als jij gaat samenwonen, dan is het slim om te bespreken hoe jullie de toekomst zien. Als jullie bijvoorbeeld een kinderwens hebben, is het verstandig om een huis te zoeken waar jullie voldoende slaapkamers hebben, zodat jullie later niet weer hoeven te verhuizen. Het is dus erg belangrijk dat jij goed nadenkt over wat voor soort huis jij wilt gaan kopen. 

Goede makelaar in Amersfoort in de arm nemen

Als jij weet hoeveel geld jij uit wilt en kunt geven en jij weet wat voor soort woning je zoekt, dan ben je al een heel eind. Je kunt zelf op internet gaan zoeken, maar je kunt ook een makelaar in Amersfoort in de arm nemen. Hij of zij kan dan voor jou op zoek gaan naar het perfecte huis voor jou. Het grote voordeel is dat de makelaar eerder dan jij weet welke nieuwe woningen er op de markt komen. Vaak weet hij dat al voordat ze online gezet worden. Op deze manier ben jij dus veel andere kopers voor. Deze makelaar zal dan ook meegaan naar een bezichtiging en hij weet heel goed waar hij op moet letten. Hij kan jou dan bijvoorbeeld ook op eventuele gebreken wijzen. Zo kom je later nooit voor onaangename verrassingen te staan. Jij kunt je dan dus helemaal richten op jouw gevoel: voelt de woning fijn aan, zijn de ruimtes groot genoeg, etc. De makelaar doet het technische deel dan voor jou. Ook kan de makelaar namens jou onderhandelen over de prijs. Een goede makelaar kan jou dus in veel opzichten helpen!

Succes met jouw zoektocht!

https://www.schoofmakelaardij.nl/