Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Pennen blijven gebruikt worden op kantoor of school

Ondanks dat tegenwoordig in het digitale tijdperk steeds meer werkzaamheden worden gedaan op de laptop of pc is het gebruik van pennen nog steeds populair. Met een mooie pennen set kan je op een kantoor nog steeds enorm veel indruk maken. Het klinkt misschien raar, waar je tegenwoordig indruk maakt met de nieuwste smartphone met technologische snufjes deed je dat vroeger met een pennenset. Een pen is misschien een pen, zou je denken, maar dit is niet het geval. Het gebruik van een verkeerde pen kan je enorm veel problemen opleveren zoals pijn aan de hand en zelfs langdurige handblessures.

Het brengt meer gevoel in de tekst

Zeker als je een baan hebt in de creatieve sector zoals dichter of schrijver heb je een fatsoenlijke pen nodig. Wanneer jij de nieuwste en beste Parker pen tot je beschikking hebt zal het schrijven van een tekst een persoonlijke ervaring bieden. In tegenstelling tot een computer of smartphone kan het maken van een tekst met een goede pen zorgen voor een andere schrijfstijl en afwerking van het eindproduct. Zeker wanneer dit eindproduct uiteindelijk direct naar een persoon opgestuurd gaat worden kan het gevoel en de emotie veel beter worden opgebracht op papier. Denk hier dus altijd goed over na om het te gebruiken.

Het is standaard in de zakelijke wereld

Je denkt er misschien niet over na, maar het gebruik van pennen is in de zakelijke wereld nog steeds de standaard. Zeker als het om belangrijke papieren gaat is het van belang dat papieren documenten nog steeds fysiek worden overgedragen. Belangrijke papieren moeten vaak worden ondertekend met een handtekening en daar is natuurlijk een fysieke pen voor nodig. Als je dan aankomt met een pen van de plaatselijke groenteboer zal je natuurlijk een enorm rare indruk maken. Wanneer je het ondertekent met een luxe pen van een bekend merk zal deze indruk het tegenovergestelde zijn.

Op school wordt het ook nog steeds gebruikt

Waar kinderen tegenwoordig ook wordt geleerd om op jonge leeftijd om te gaan met tablets of laptops wordt het gebruik van pen en papier ook nog steeds gestimuleerd. Het is uit onderzoek gebleken dat het niet gezond is voor jonge kinderen om de hele dag bloot te worden gesteld aan de straling van dit soort apparaten en er wordt zelfs beweerd dat dit niet goed voor de ogen zou zijn. Daarom is het belangrijk om kinderen goed te leren schrijven met pen en papier om de Nederlandse taal ook op ouderwetse manier te onderwijzen. Het schrijven van de letters op de juiste manier is iets sierlijks dat moet blijven.

Een persoonlijke stijl ontwikkelen

Een schrijfstijl is iets persoonlijks en het is belangrijk dat iedereen af en toe gewoon eens een kladblok pakt en hun gedachten op papier zet. Zeker mensen die met persoonlijke mentale problemen kampen worden vaak geadviseerd om op te schrijven waar ze mee zitten. Dit zorgt ervoor dat goed op een rijtje wordt gezet wat er allemaal opgelost moet worden. Als je dit doet op je smartphone ben je sneller geneigd om bestaande problemen te googlen en op basis daarvan te bepalen wat er bij jou past. Het gebruik van pen en papier zorgt voor het opschrijven van een persoonlijke situatie en stijl.