Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Let hier op bij het kopen van een vaas

Let hier op bij het kopen van een vaas

Wanneer je een prachtig bosje bloemen hebt gekregen (of gekocht) wil je die natuurlijk wel mooi ten toon kunnen stellen in een bijpassende vaas. Misschien heb je al wel een geschikte vaas in de schuur staan, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de vazen die jij hebt het allemaal net niet zijn voor dit prachtige bosje bloemen. Wellicht is de vaas te groot of juist te klein. In zo’n geval zul je op zoek moeten naar een mooie nieuwe vaas. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten vazen te koop dat je soms door de bomen (lees: vazen) het bos niet meer ziet. Daarom geven wij jou in deze blog enkele handige tips voor het kopen van een vaas. Lees snel verder!

 

Klein, rond of smal?

Wat voor soort vaas je het beste kunt gebruiken hangt helemaal af van het soort boeket of bloemetje dat je hebt gekregen of gekocht. Zo komt een enkele bloem, zoals een roos bijvoorbeeld, veel mooier uit in een wat smallere, meer langwerpige vaas. In het geval van een wat groter boeket kun je echter beter niet kiezen voor zo’n smalle spiraalvaas. In zo’n geval kun je het beste kiezen voor een cilindervormige vaas of kruikvaas. Hier komt een grote bos bloemen vaak erg mooi op uit.

 

Glas, kunststof of aardewerk?

Heb je ietwat onbenullige huisdieren of kleine kinderen met grijpgrage handjes? Dan doe je er goed aan te letten op de materiaalsoort waarvan de vaas gemaakt is. Vooral een glazen vaas kan in het geval van huisdieren en kleine kinderen gevaarlijk zijn. Kies in zo’n geval het liefst voor een kunststof vaas. Deze vazen kunnen, in tegenstelling tot vazen van glas en aardewerk, goed tegen een stootje. 

 

Neutraal of uitbundig?

Tot slot moet je bij de aanschaf van een nieuwe vaas nadenken over de kleur van de vaas. Zo heb je onder meer de keuze uit vrij neutrale vazen, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor vazen in heel uitbundige en uitgesproken kleuren. Heb je al veel kleur in huis? Dan is een neutrale vaas vaak de betere keuze. Kan jouw interieur juist nog wel wat extra kleur gebruiken? Kies dan voor een vaas in een mooie sprekende kleur. Vazen in allerlei soorten, maten en kleuren vind je in de webshop van B Living. Neem eens een kijkje!

 

https://b-living.eu/