Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Kozijnen laten plaatsen in Eindhoven?

Als je bezig bent met het verbouwen van je huis, of je laat een heel nieuw huis plaatsen, dan komt er een moment dat je de kozijnen moet (laten) plaatsen. Om een zo goed geïsoleerd huis als mogelijk te krijgen, is het aan te raden om een specialist in te schakelen voor de kozijnen. Als je in of rondom Eindhoven woont, kun je je laten adviseren door Puur Kozijn. Wat een professionele aanbieder allemaal voor je kan betekenen op het gebied van kozijnen en schuifpuien, kun je in dit artikel lezen.

 

Keuze uit verschillende materialen

 

Bij PUUR Kozijn in Eindhoven is het mogelijk om zowel voor kunststof als aluminium te kiezen als materiaal voor je schuifpui of kozijnen. Beide materialen hebben zo hun voor- en nadelen maar ze zijn allebei in ieder geval een stuk duurzamer en efficiënter qua energie dan hout. Want waar je bij hout om de zoveel jaren een schilder moet laten komen om de kozijnen te verven om houtrot te voorkomen, hoeft dat nu niet meer. Zowel aluminium als kunststof volstaan met een simpele schoonmaakbeurt om de zoveel tijd. Scheelt een boel kosten en tijd. Veel kunststoffen kozijnen kunnen wel 60 jaar meegaan, dus daar hoef je je voorlopig nog geen zorgen over te maken.

 

Ook de isolerende werking van aluminium en kunststof is significant beter dan bij hout. Kunststof lijdt de dans op dit gebied en houdt de meeste koude lucht buiten de deur. Ook het geluid van voorbijrazend verkeer wordt gemakkelijk weggefilterd door een kunststof kozijn. Met aluminium kozijnen zal het resultaat ook goed zijn, maar iets minder indrukwekkend dan bij kunststof. Als je voor aluminium kiest dan kies je vooral voor het premium uiterlijk en de bouwkwaliteit. Hier betaal je ook wat meer voor maar aluminium is sterker dan kunststof en dat merk je bij elke aanraking.

 

Kozijn of schuifpui?

 

Als je kiest voor de specialisten van Puur Kozijn in Eindhoven kun je zowel kozijnen als schuifpuien laten plaatsen in het materiaal naar keuze. Een schuifpui van aluminium kan op drie verschillende manieren worden geplaatst. Een Monorail, Duorail of een Trirail kunnen aan de glazen deuren worden vastgemaakt. Als je kiest voor Trirail krijg je drie verschillende rails waar de schuifpuien op rollen. Dit maakt het mogelijk om tweederde van het totale oppervlak open te schuiven. De duorail komt het vaakst voor omdat beide gedeeltes van de schuifpui open kunnen. De monorail heeft een minimalistisch uiterlijk, wat in bepaalde huizen en woonkamers ook goed werkt. Laat je informeren over de opties door de experts.

 

Het plaatsen of vervangen van kozijnen is natuurlijk ook mogelijk. Want hoe duurzaam kunststof en aluminium kozijnen ook zijn, om de zoveel jaren moeten ze toch worden vervangen. Ook het vervangen van je houten kozijnen kan natuurijk, als je geen zin meer hebt om om de zoveel jaar houtrot tegen te komen.