Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Je ramen verduisteren doe je zo

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur over de hoeveelheid licht in de slaapkamer. De een slaapt het liefst in het pikkedonker, de ander wil graag nog een klein beetje willen zien en een enkeling slaapt het liefst met niets voor de ramen. Als je graag helemaal in het donker slaapt, is er een aantal manieren om je ramen goed te verduisteren. Dit kan met zonwering, maar ook met raamdecoratie.

Je slaapkamer verduisteren met rolluiken

Rolluiken geven verreweg de beste verduistering. Rolluiken worden aan de buitenkant van je ramen geplaatst, tegen je gevel. Doordat er aan de zijkanten een zijgeleidingsprofiel is geplaatst, kan er geen licht door naar binnen komen. Wil je liever dat het net iets minder donker is? Ook dan zijn rolluiken zeer geschikt. Je kunt ze namelijk op ventilatiestand zetten, waardoor er nog een klein beetje licht door naar binnen kan schijnen.

Rolluiken zijn er in vele soorten en maten. Bij Marasol ben je aan het juiste adres voor Solar rolluiken. Deze rolluiken worden aangestuurd met een solar motor, die wordt opgeladen met een zonnepaneeltje dat aan de kap van de rolluiken is bevestigd. Het grote voordeel van deze rolluiken is dat je hierbij niet naar binnen door de gevel hoeft te boren. Je stuurt ze eenvoudig aan met afstandsbediening of app op je telefoon. Zo kun je overal waar je bent de rolluiken omhoog of omlaag bewegen.

Verduisterende rolgordijnen

Heb je geen mogelijkheid om rolluiken aan je gevel te plaatsen? Ook dan kun je je ramen goed verduisteren. Zo kun je met een verduisterend rolgordijn op maat ook heel goed licht uit je slaapkamer weren. Rolgordijnen zijn er in vele uitvoeringen. De standaard rolgordijnen, rolgordijnen met ronde of vierkante cassette, bediening met ketting of elektrisch. Er zijn zelfs rolgordijnen die je met een frame aan je kozijn kunt bevestigen, zodat je niet hoeft te boren of schroeven. Dit is vooral heel handig bij kunststof en aluminium kozijnen.

Als je bij je verduisterende rolgordijnen kiest voor u profiel zijgeleiding, dan voorkom je dat er via de zijkanten nog licht naar binnen kan schijnen.

Verduisterende plisségordijnen

Ook met plisségordijnen kun je je ramen heel goed verduisteren. Het grote voordeel van plisségordijnen is dat ze een heel klein profiel hebben, waardoor je ze aan ieder raam kunt bevestigen. De zogenaamde honingraat plisségordijnen bestaan uit twee lagen stof. Bij de verduisterende honingraat plissés zit tussen deze twee lagen stof een blackout laag, waardoor licht geen kans krijgt. Naast het verduisteren van je ruimte, isoleren deze stoffen ook nog eens heel goed. 

Plisségordijnen zijn er in vele vormen en bedieningsmogelijkheden. Het meest populaire plisségordijn is het top down bottom up model. Dit plissé kun je ook aan de bovenkant laten zakken, waardoor je kunt spelen met lichtinval en privacy.

Als je op zoek bent naar raambekleding waarmee je ‘s nachts kunt verduisteren en overdag wel licht binnen kunt laten, dan zijn de dag nacht plissés een goede keuze. Deze plisségordijnen bestaan uit twee stoffen, een verduisterende stof en een lichtdoorlatende en transparante stof. Zo kun je met één systeem alles precies zo instellen als je zelf wil.

Online bestellen van rolluiken en raamdecoratie

Door je rolluiken en raamdecoratie zelf in te meten en monteren kun je veel geld besparen. Als je dit nog een beetje spannend vindt, dan ben je bij Marasol aan het juiste adres. De eigenaresse Anna kijkt graag met je mee naar de verschillende mogelijkheden en adviseert je graag over hoe je het beste kunt meten. Met de duidelijke montagehandleidingen en inmeetinstructies kan het bijna niet mis gaan.

Ook kun je een aantal stalen opvragen om thuis te kijken wat het beste bij je smaak en interieur past.

 

https://marasol.nl/rolluiken/