Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Haarverzorgingstips voor mannen – een gids naar optimaal haar

Haarverzorgingstips voor mannen – een gids naar optimaal haar

Mannen, wist je dat jouw haar een belangrijk onderdeel van jouw uiterlijk is? Het kan een signaal afgeven over jouw levensstijl en hygiëne. Je moet er niet alleen voor zorgen dat het schoon is, maar ook dat het goed onderhouden wordt. En ja, dat betekent dat je meer moet doen dan alleen een shampoo gebruiken. Maar geen zorgen, hier vind je alles wat je nodig hebt om jouw haar naar een hoger niveau te tillen.

 

Begin met een goede wasbeurt

Het is belangrijk om een shampoo te gebruiken die past bij jouw haartype. Mannen hebben vaak dik en weerbarstig haar en kunnen baat hebben bij een diep reinigende shampoo. Shampoos zonder sulfaten zijn een goede optie want ze zijn zachter voor het haar en de hoofdhuid. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet te vaak je haar moet wassen. Twee of drie keer per week is voldoende.

 

Kies het juiste kapsel

Kapsels voor mannen variëren enorm, van stekelig tot matje tot strakke scheidingen. Het is belangrijk om een kapsel te kiezen dat past bij de vorm van jouw gezicht, de textuur van jouw haar en jouw levensstijl. Als je bijvoorbeeld zeer actief bent, kan een kort kapsel makkelijk te onderhouden zijn en kan een scheiding goed werken als je een kantoorbaan hebt. Overleg met een gekwalificeerde kapper of haarstylist voor advies.

 

Gebruik stylingproducten

Stylingproducten kunnen helpen om jouw haar in model te houden en te beschermen tegen milieu-invloeden. Er zijn zoveel verschillende opties, zoals pommade, wax, clay, gel en spray. Elk product heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de gewenste stijl en haartype. Een goede vuistregel is om wat zachtere producten te gebruiken voor fijn haar en wat sterkere producten voor dik haar. Kijk eens naar de Professional Sebastian Salontopper producten voor verschillende stylingproducten voor mannen!

 

Kies voor de juiste stylingtechnieken

Een goede stylingtechniek kan het verschil maken tussen een goed kapsel en een geweldig kapsel. Gebruik een föhn om meer volume toe te voegen aan dun haar, of föhn je haar plat en zonder krullen voor een strakke, gladde stijl. Borstel je haar niet te vaak, want dit kan breuk veroorzaken. Gebruik een kam met wijde tanden om klitten te verwijderen.

 

https://www.salontopper.nl/