Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Figuurglas: de veelzijdige keuze voor jouw huis!

Het kiezen van het juiste glastype voor je ramen kan een uitdaging zijn, aangezien er zoveel opties beschikbaar zijn dat het moeilijk is om het overzicht te behouden. In deze blog wordt een speciaal en populair type glas besproken, namelijk figuurglas. Wat is figuurglas precies en welke voordelen biedt het? Bovendien, waar moet je op letten wanneer je figuurglas in je huis laat plaatsen? Lees verder om hier meer over te weten te komen!

 

Wat is figuurglas en welke voordelen biedt het?

Figuurglas is glas met patronen erin, wat zorgt voor een decoratief en privacy verhogend effect. Er zijn diverse patronen beschikbaar, van klassieke ruitmotieven tot abstracte figuren. Het licht wordt door het patroon verstrooid, waardoor mensen van buitenaf niet naar binnen kunnen kijken, zonder dat dit ten koste gaat van het licht in je huis. Een ander voordeel is dat figuurglas ook esthetisch aantrekkelijk is. Het kan worden gebruikt om een unieke sfeer in je huis te creëren en oude ramen een opknapbeurt te geven zonder dat deze vervangen hoeven te worden.

 

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van figuurglas moet je rekening houden met verschillende factoren. Het patroon is belangrijk omdat dit de stijl van je huis kan beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om het patroon zorgvuldig te selecteren op basis van jouw persoonlijke voorkeur en de stijl van je huis. Bovendien heeft figuurglas een lager lichtdoorlatendheid dan normaal glas, dus je moet rekening houden met de hoeveelheid licht die je binnen wilt laten. Ook is figuurglas iets moeilijker schoon te maken vanwege het patroon, wat kan resulteren in stofophoping. Het is daarom essentieel om figuurglas regelmatig schoon te maken en een gladde variant te kiezen indien mogelijk.

 

Hoe moet je figuurglas installeren?

Als je besluit om figuurglas te laten plaatsen, is het cruciaal om dit over te laten aan een professional. Het snijden, slijpen en plaatsen van figuurglas vereist gespecialiseerde kennis en apparatuur. Het is daarom raadzaam om een expert in te schakelen om ervoor te zorgen dat je glas op de juiste manier wordt geïnstalleerd en je kunt genieten van de voordelen van figuurglas in je huis.

 

https://glasgigant.nl