Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je weten over het gebruik van schroeven

Schroeven zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Het kan daardoor lastig zijn om snel te vinden wat je zoekt. Om het jou makkelijker te maken, vind je hier alle informatie over het aanschaffen van de juiste schroef. Op deze manier ben je nog meer in staat om jouw klus goed uit te voeren en profiteer je van een goed resultaat. Ontdek hier alles wat je moet weten over het gebruik van schroeven.

Aandachtspunten voor het aanschaffen van de juiste schroeven

De juiste schroef aanschaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hier vind je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten:

  • Maat: kijk naar de dikte van het materiaal waar je in gaat boren. Op basis daarvan bepaal je de schroeflengte. Vaak wordt de dikte van het materiaal x 2,5 gerekend. Wil je een plank van 30 mm bevestigen, dan heb je een schroef nodig met een lengte van 75 mm.

  • Schroefkop: bepaal daarna de schroefkop. Schroeven zijn verkrijgbaar met een kruiskop, maar ook met een sleufkop, verzonken kop, bolkop, Pozidrive en Torx schroefkoppen. De keuze maak je op basis van de afwerking die jij mooi vindt.

  • Bijpassende bit: op basis van de schroefkop bepaal je welke bit je nodig hebt. Deze plaats je op de boormachine zodat je de schroef gemakkelijk kunt bevestigen en gebruiken.

  • Afwerking: schroeven zijn verkrijgbaar in meerdere afwerkingen. Een verzinkte schroef is ideaal voor binnen, RVS schroef is perfect voor buiten.

 

https://www.schroevenshop.be/