Acat Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

De aandachtspunten van bulk handling

Diverse bedrijven kiezen tegenwoordig steeds vaker voor bulk handling om hun materialen op grote schaal te verwerken, op te slaan en transporteren. Als bedrijf zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden wanneer er voor bulk handling wordt gekozen als verwerkingsmethode.

 

Materiaalsoorten en fysische eigenschappen

Allereerst is het belangrijk om de fysische eigenschappen van de materialen goed te begrijpen en te overwegen bij het ontwerp van het bulk handling systeem. Elke materiaalsoort beschikt namelijk over verschillende fysische eigenschappen. U kunt denken aan onder andere de dichtheid, deeltjesgrootte en stromingseigenschappen. Deze eigenschappen beïnvloeden de manier waarop het materiaal zich gedraagt tijdens transport en opslag. U kunt bij Entecon terecht als u dé specialist zoekt als het gaat om bulk handling in Kampen.

 

De juiste veiligheidsmaatregelen

Nog een aandachtspunt bij deze verwerkingsmethode is dat het belangrijk is om de veiligheidsmaatregelen te overwegen die nodig zijn bij het werken met grote hoeveelheden materialen. Bulk handling kan namelijk potentieel gevaarlijk zijn voor werknemers. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van onjuiste procedures of onvoldoende training. Het is daarom essentieel om de juiste veiligheidsmaatregelen op te volgen en om werknemers van bedrijven op te leiden om veilig en efficiënt te werken met bulk handling apparatuur.

 

De mogelijkheden zijn ongekend

Bent u op zoek naar een deskundig bedrijf voor de bulk handling van al uw materialen, zowel in vloeibare, poeder- of stortvorm? Dan bent u bij Entecon aan het juiste adres, vooral als het gaat om bulktransporteurs in Nederland, Big Bag vulsystemen, geventileerde Big Bag, poeder doseermachines, zakkenstortkabinetten, elektrische trilmotoren voor bulk, vacuüm zakkenlifters, automatische zakopener en weegsystemen voor bulk. U bent verzekerd van jarenlange kennis en ervaring en daarnaast zijn de transporteurs op de hoogte zijn van de beste en meest efficiënte technieken en apparatuur voor materiaalverwerking. Neem contact met hen op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

https://www.entecon.nl/