Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Renson Endura Delta ventilatiesysteem voor jouw woning

Of je nu gaat verbouwen of in een nieuwbouwhuis gaat wonen, het kan lonen om te kiezen voor een ventilatiesysteem. Bijvoorbeeld een systeem uit de Renson Endura Delta serie. Woningen zijn steeds beter geïsoleerd, wat positief is, maar ook betekent dat schone lucht moeilijker naar binnen kan. Met een Renson Endura Delta zorg je dat lucht van binnen wordt afgevoerd en er schone lucht wordt toegevoerd. Deze serie bestaat uit ventilatiesystemen D+. Voor kleinere woningen kies je de Delta Endura 330, voor standaardwoningen de Delta Endura 380 en middel tot grote woningen de Delta Endura 450.

Overeenkomsten

In de basis verschillen ze niet veel van elkaar. Het zijn allemaal ventilatiesystemen D+, waarbij de toevoer en afvoer mechanisch wordt gedaan. Dat vraagt energie. Maar de luchttoevoer wordt ook direct gefilterd, waardoor de schone lucht niet opnieuw verwarmd hoeft te worden. Qua afmeting is elke Renson Endura Delta hetzelfde. Dat geldt ook voor de aansluitingen, de mogelijkheid tot besturen via de app en het feit dat de ventilatie vraaggestuurd is.

Verschillen

Het zijn allemaal stille systemen, maar de Renson Endura Delta 330 is extra stil. Deze heeft ook het hoogste rendement, hoewel dit slechts 2% scheelt met het laagste rendement van de Delta Endura 450. Deze twee varianten hebben allebei drie sensoren. Voor de Renson Endura Delta 380 geldt dat er geen H2O sensor is. Bij de 330 ontbreekt het dan weer aan afvoer voor droge ruimtes aan de hand van een smartzone.

https://www.ventilatie.net