Acat Nederland
Image default
Eten en drinken

Het Japanse groene wonderpoeder Matcha, maak kennis

Het groene wonderpoeder uit Japan

Matcha is steeds meer in opkomst en trending de laatste jaren. Matcha wordt door steeds meer mensen ontdekt en gebruikt want het biedt veel gezondheidsvoordelen en bovendien is Matcha een prima vervanger voor koffie.

Waarom is het dan een goede vervanger voor koffie? Omdat het Theanine en cafeine bezit. Bovendien is het ondersteunendbij het afvallen en daarnaast zoeken we steeds andere trends om minder koffie te drinken.

Wist je dat…Matcha 137x meer aan antioxidanten bevat dan gewone groene thee?

Afkomst van Matcha

Tijdens de Chinese Song-dynastie in de jaren 960-1279  was het enorm populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Hierbij werd heet water en Poeder werden bij elkaar geklopt totdat het een vette substantie had.

De Zen Boeddhisten kwamen tijdens doorreizen in China in aanraking met dit magische poeder hebben toen hun eigen methoden ontwikkeld. Matcha stamt af van de theeplant.

Zeer belangrijk is dat deze planten in de schaduw staan zodat er Cafeïne en theanine geproduceerd wordt. De voedingsstoffen nemen toe omdat de planten dan extra hard werken.

Het wordt nog steeds veel gebruikt bij de cermoniele diensten en hier wordt dan veel aandacht aan besteedt.

Heel gezond, Vitaminen, Mineralen

Vanwege de aanwezige Cafeïne is dit een heel goed alternatief voor koffie, en gezonde poeder zit barstensvol vitaminen, aminozuren en mineralen en een flinke  boost voor je gezondheid. Het kan helpen bij je dieet, verminderd diabetes, verlaagd cholesterol.

Maak je eigen Matcha thee, Matcha Milkshake, Matcha Pancake of een Matcha Latte.

Matcha kan je evneens toevoegen in

  • Je voeding
  • Pancakes
  • Smoothies
  • Yoghurt
  • Shakes
  • Moctail
  • Toetjes

De matcha poeder in onze webshop is biologisch en een gecertificeerd product. Het Bio keurmerk welke 100% is gecontroleerd en gegarandeerd zonder toevoegingen van vetten en suikers. Voldoet aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

 

https://www.voedingsdeskundige.nl/matcha-poeder-het-groene-wonderpoeder-uit-japan/

Gerelateerde artikelen

Koffiebar Huren Amsterdam

Catering in de omgeving Hengelo

Tahina Al Yaman